Oplysninger om fernisering, Adresse, Udstillingsperiode mv her
Tre unge kunstnere Liv Moeslund Ahlgren, Samara Sallam og Harald Bredholt viser i tre vidt forskellige videoer deres tilgang til identitet. Videoerne viser de tre kunstneres tolkning og bidrag til forståelsen af sammenhængen mellem påvirkning, erfaring og personlighed.
Alle tre kunstnere har rod i Aarhus og de er i høj grad inspireret af det stærke aarhusianske foto- og filmmiljø – ikke mindst på Fotografisk skole i Mejlgade, Godsbanens mørkekammer og Højbjerg FotoGrafiske Værksted. De har hver især brugt det aarhusianske fundament som afsæt for videre kunstnerisk arbejde og karriere.
Samara Sallam kom til Aarhus som palæstinensisk flygtning i 2015 og blev hurtig aktiv i det unge kunstmiljø i Aarhus. Samara har i år dimitteret fra Det Fynske Kunstakademi med en bachelor og fortsætter sin uddannelse på Det Kongelige Kunstakademi – primært med fokus på performance. Hun deltager med værket "Seven Cities – One Labyrinth". I denne smukke og rørende film, giver Samara en personlig fortælling, der handler om de følelser, længsler og forløsninger, der har formet hendes liv, og som hun oplever universelle uanset hvor hun har opholdt sig, fra hun levede som palæstinensisk flygtning i Damaskus og siden flygtede derfra til Algier og videre til Norge og nu lever som statsløs flygtning (alien) i Danmark.
Liv Moeslund Ahlgren arbejder konceptuelt med fotografi/video, objekter og digte. Hun har vist nogle overbevisende udstillinger bl.a. på sin uddannelse på Fotografisk Skole, Aarhus. Hun deltager i udstillingen med værket "At fjerne sig selv fra sig selv", der er et værk bestående af et 3D-printet selvportræt samt videodokumentation af printprocessen. Værket belyser både selvportrættet som genre samt udforsker identitetsskabelse og personlighedsdannelse. Kan et selvportræt skabt af en maskine vise et sandfærdigt billede af selvet – og er selvets skabelse i virkeligheden overlagt til kæfter udenfor os selv? Værket undersøger, hvordan vores identitet på mange måder ofte er givet på forhånd og sætter samtidig spørgsmålstegn ved, hvor stor en del af vores ’selv’, der reelt er os.
Harald Bredholt er også uddannet fra Fotografisk Skole, Aarhus og er derefter optaget på Trondheim Kunstakademi, der netop fokuserer på nye kunstneriske medier og udtryk. Han arbejder fortrinsvis med foto, video og performance og er meget eksperimenterende både i sine idéer og udtryk. Harald deltager i udstillingen med værket "RGB as far as the eye can see", som han har lavet, netop til denne udstillng.
I filmen RGB as far as the eye can see blandes personlige historier og oplevelser med farverne rød, grøn og blå sammen med generelle betragtninger om farver og perception i en frit associerende monolog. Gennem dans, lysreklamer, tegninger og fotos søger filmen at vise den ekspressive kraft i farverne, samt at undersøge hvordan farver er knyttet til dannelsen af vores personlighed.
RGB-systemet er et additivt, lysbaseret farvesystem som findes i de fleste computerskærme, fjernsyn, telefoner og projektorer. Derfor præsenteres de fleste af os for RGB-baserede billeder hver dag. Filmen fortæller om hvordan farvesystemet er koblet til den måde vores synssans fungerer på, og hvordan vi generelt ser verden. RGB as far as the eye can see vil også søge at afdække hvad farverne rød, grøn og blå betyder for os rent associativt, personligt og følelsesmæssigt. Hvad associerer vi til farven rød? Hvordan er det at være en grøn personlighed? Hvilke følelser vækker farven blå?