Fotobøger
Næste udstilling februar 2018
Adey plakat
Homage Mayumi
Homage AdeY
Linda Hansen omtaler
Bloggen er klar
Landscape cityscape
mellemting
Eventually this will happen again vissen tulipan
Fernisering Linda Hansen
Photo Collect Copenhagen
Sofie Pihl Treescape
Joaquin Zaragoza Gratis Knus
Sinking Into fernisering
Invisible Aarhus PopUdstilling
Fem gode grunde til at investere i kunst

Internationalt fokus på Mayumi Hosokura
Et af verdens kvindelige frontløbere
13-09-2017

Med udgivelsesdag i England i sidste uge og i USA på tirsdag den 19. september er bogen ”Firecrackers. Female Photographers Now” så ny, som den kan blive.

Den store, flotte bog på 224 sider præsenterer 33 nulevende kvindelige fotokunstnere som bogens to forfattere* anser for at være vor tids kvindelige frontløbere indenfor udviklingen af kunstfotografi.

Det er derfor med stor glæde - og bestemt også en smule stolthed - at Galleri Grundstof lige nu viser værker af Mayumi Hosokura, der er udpeget som et af disse talenter.

Mayumi Hosokura (f. 1979 Kyoto, Japan) er begejstret for menneskekroppen.  Hendes billeder viser ofte æterisk smukke, nøgne, unge kroppe sat over for krystaller, mineraler eller bjergformationer, der er millioner år gamle. Hendes fotografier udstråler skrøbelighed og melankoli. På den måde sætter hun fokus på og fremhæver kroppens forgængelighed. Mayumi Hosokura pointerer den smukke ungdoms korte varighed over for naturens evighed. Der er hverken sentimentalitet eller fortrydelse i Mayumis værker, men en anerkendelse af, at skønhed er flygtig. For Mayumi er seksualitet og tab de primære kræfter i livet.

Mayumi Hosokura er uddannet i 2005 i fotografi på Nihon University, College of Art i Tokyo. Hun har bl.a. udstillet på Yokohama Photo Festival, G/P Gallery in Tokyo and &Foam in Amsterdam.

 

Samarbejde med japansk galleri

Galleri Grundstof udstiller lige nu 8 af Mayumi Hosokuras værker. De indgår i galleriets aktuelle udstilling "Homage to the Human Body", der vises frem til 23. september.

Udstillingen er muliggjort af en meget stor imødekommenhed fra Mayumi Hosokura og hendes japanske galleri G/P Gallery, Tokyo. 

"Jeg havde set Mayumis værker, og skrev derfor til hende og spurgte om et samarbejde. Det viste sig, at galleriets direktør har læst kunsthistorie på Aarhus Universitet, så det har uden tvivl gjort samarbejdet meget lettere" fortæller galleriets indehaver, Vilhelm Halgreen.

Mayumis Hosokuras værker kan købes i Galleri Grundstof. 

 

Om bogens forfattere

*De to forfattere er Fiona Rogers og Max Houghton. Det er sværvægtere inden for samtidsfotografi.
Fiona Rogers står bag Firecrackers netværket, der er en faglig platform for udvikling af samtidsfotografiet og synliggørelse af kvindelige fotografers værker. Hun er også hovedpersonen bag den årlige uddeling af Firecrackers Award.
Max Houghton er leder og underviser på London College of Communication, University of the Arts, London.

Bogen er udgivet på Thames & Hudson, der er et engelsk-amerikansk forlag med focus på kunst- og fotobøger. 

Facebook
Del på facebook
Et af Mayumi Hosokuras fine, næsten skrøbelige motiver.
Firecrackers = kanonslag
Nyhedsbrev